Winterbanden zijn herkenbaar aan het sneeuwvlokje dat afgebeeld staat op de zijkant van de band, en de vele fijne lamellen in het loopvlak.

Winterbanden zijn sterk aan te raden als de gemiddelde temperatuur zakt onder de 7°C, ze hebben dan een veel betere grip tegenover een zomerband op droog nat of besneeuwd wegdek.

Dit komt door de andere samenstelling van het rubber dat gebruikt wordt bij het produceren van winterbanden. De fijne lamellen in het profiel zorgen ook voor betere grip op een besneeuwd wegdek.

De wet zegt dat de montage van winterbanden met een lagere snelheidsindex dan minimum opgegeven door de constructeur van het voertuig zijn toegelaten in de periode van 1 oktober tot 30 april, op voorwaarde dat er binnen het gezichtsveld van de bestuurder een zelfklevend eteket werd aangebracht met de vermelding van de maximumsnelheid voor de betreffende winterbanden. Met een snelheidsindex gelijk aan of hoger dan de vereiste minimum, wordt de montage het hele jaar aanvaard.

Voor wie niet 2 keer per jaar zijn banden wil laten over zetten op de velg kunnen wij ook stalen velgen met winterbanden leveren. Neem gerust contact met ons op voor vragen of een prijsofferte.